E.L.F. Bronzed Beauty set – bronzer, rumenilo i kabuki četka

Dok sumiram utiske o paleti iz ovog posta, odlučila sam da napišem par redova o jednom zanimljivom E.L.F. setu, koji koristim već neko vreme. Reč je o Bronzed Beauty setu koji čine manja kabuki četka i duo pakovanje sa bronzerom i rumenilom. Kupila sam ga na iHerb sajtu još pre par meseci, po ceni od 5$ (nešto manje od 550 dinara).

4

Rumenilo

Rumenilo je svetle, koralno-roze boje. Nije dovoljno pigmentovano po mom mišljenju, niti se dobro blenduje. Iako sam svetlog tena, ova nijansa mi ne odgovara jer čini moj izgled izuzetno neprirodnim. Ima šljokica u sebi, i one se na licu primećuju.
U potpunosti sam odustala od njega, međutim, mislim da postoje neke opcije koje bi mu omogućile da dođe do izražaja. Recimo, osobe sa izuzetno tamnim tenom mogu da ga koriste umesto hajlajtera, a osobe svetlijeg tena pre njega mogu na lice naneti tečno rumenilo slične nijanse.

elf bronzed beauty set bronzer i rumenilo

Bronzer

Tamno braon boje sa toplim, narandžastim podtonom, ovaj bronzer ima i sićušne svetlucave čestice koje na licu nisu uočljive, mada pružaju suptilnu blistavost. Koja god četkica da se upotrebljava za nanošenje bronzera, pokupiće dosta proizvoda pa je jako bitno ne preterivati sa količinom da se ne bi dobio dojam prljavog lica.
Lako se blenduje i prilično je dugotrajan. Ja sam ga nanosila Avon četkicom za definisanje kontura, a zatim bih ga izblendala Real Techniques četkom za konturisanje iz seta pomenutog u ovom postu.

6
Swatch pod veštačkim osvetljenjem
elf bronzed beauty set swatch
Swatch na prirodnoj svetlosti

Pigmentacija nije najsjajnija, ali pošto rumenilo i bronzer sigurno nećete nanositi “na suvo“ već na prethodno našminkano lice, oni će na podlozi svakako lepše izgledati. Uradila sam svočeve na čistoj koži (leva strana), kao i na delu kože gde sam prethodno nanela Rimmel Fix&Protect prajmer, a zatim i Rimmel Match Perfecton puder (desna strana). Napominjem da je druga fotografija nastala na jakom dnevnom osvetljenju, pa boje deluju svetlije za nijansu – dve.

elf bronzed beauty set bronzer i rumenilo rimmel primer i match perfection puder
Da, uspela sam sa oštetim rumenilo tokom fotografisanja 🙂

Mini kabuki četka

Kabuki četkice su po mom mišljenju sjajan izum – pored zanimljivog, pečurkastog oblika, često su manjih dimenzija (a ja volim sve što je malo i slatko), i imaju mnoštvo primena. Ova četkica je zaista majušna, ima zaobljenu glavu i veliki broj vlakana. Koristila sam je na početku za nanošenje pudera u kamenu, a trenutno je upotrebljavam kako bih setovala šminku matirajućim puderom.

elf bronzed beauty kabuki četkica

Njom se može aplicirati i rumenilo, puderi u kamenu i prahu, a neki je čak i koriste za nanošenje tečne podloge, mada mislim da to nije dobra ideja.
Vlakna su sintetička i deluju prilično grubo, međutim površina kojom se proizvod nanosi je vrlo mekana. Oblik joj se nije promenio, i prilikom pranja dlačice nisu ispadale, iako se četkica malo raščupala (što možete primetiti na fotografiji).
Uprkos tome što ima malu dršku, četkica je laka za korišćenje ravnomerno nanosi proizvod na lice.
Svi E.L.F. proizvodi, uključujući i ovaj, ne sadrže parabene niti su testirani na životinjama.

Sastav: Talc, mica, magnesium stearate, paraffinum liquidum (mineralno ulje), polyethylene, tin oxide, methylparaben, propylparaben.
Može sadržati: titanium dioxide (Cl 77891), iron oxides (Cl 77491, Cl 77492, Cl 77499), red 7 lake (Cl 15850), red 40 lake (Cl 16035)

Opšti utisak

Ovaj set bih ponovo kupila jedino zbog bronzera koji ne postoji u mono pakovanju, a čija nijansa mom tenu savršeno odgovara. Odlično se blenduje, postojan je i u pristojnoj količini zaista može poboljšati celokupni izgled šminke.
Četkicom sam zadovoljna, iako je mala. Odrađena je kvalitetno, laka je za korišćenje i pritom je zanimljiv rekvizit za fotografisanje. 🙂
Rumenilo je u mom slučaju neupotrebljivo, i generalno, vlada neko negativno mišljenje o njemu u beauty svetu. Smatram da je E.L.F. podbacio lansiranjem ovakvog rumenila.
Sve u svemu, mislim da sam za ovu cenu dobila dobar deal – kvalitetnu četkicu i odličan bronzer, cruelty-free proizvod bez parabena, u praktičnom pakovanju za poneti.

elf bronzed beauty set bronzer i rumenilo 1

elf bronzed beauty set swatch bronzer i rumenilo 1

elf bronzed beauty kabuki brush

Da li ste probale neke E.L.F. proizvode? Kako vam deluje ovaj set?

 

4 thoughts on “E.L.F. Bronzed Beauty set – bronzer, rumenilo i kabuki četka

Postavi komentar