Odlična investicija: Weleda set protiv celulita – Breza (ulje, piling, masažer, neseser)

Iako znam da oni nemaju nikakvog efekta na celulit, ako se ne povede računa o načinu života, uvek isključim racionalno razmišljanje kada vidim anticelulit preparate i obećanja na kutijama kozmetike – X centimetara manje u Y dana, efikasan protiv narandžine kore, najbolji anticelulit proizvod… Te reklame su me uvek terale da proizvode bespogovorno kupujem, a onda žalim za potrošenim vremenom i novcem, kada vidim da rezultata nema. Zvuči poznato?
Pre nekoliko meseci primetila sam jedan divan kozmetički set koji sam dugo priželjkivala, ali sam kupovinu odlagala ubeđujući sebe da mi neće pomoći. Kako sam se samo prevarila! Sada je to moj najdraži (kozmetički) saveznik u borbi protiv celulita, a o danas vam donosim sve potrebne informacije i delim svoje utiske!
weleda birken set za borbu protiv celulita
Reč je, naime, o paketu proizvoda koji dolazi iz kozmetičke kuće Weleda. Promotivno pakovanje sadrži ulje za negu tela, piling za telo (oba iz linije Breza) kao i simpatični masažer, a sve je to upakovano u praktični zeleni neseser. Piling i ulje su dostupni u prodaji pojedinačno, dok se neseser i masažer dobijaju u okviru seta.
weleda breza set za negu tela.jpg

Weleda kremasti piling za telo od breze (Weleda Birch Body Scrub)

Prvo što vas osvoji kod ovog pilinga jeste njegov miris. Osvežavajuć, citrusan, podseća pomalo na miris Weleda Skin Food kreme. Piling je pakovan u zelenu tubu sa belim poklopcem, odakle se lako dozira, što je veoma pogodno ako ga držite u tuš kabini. Poklopac ima zaštitu u vidu providne plastike, pa ste sigurni da ste prvi koji otvarate tubu.
weleda birke dusch peeling.jpg
Proizvod je tečnije, kremaste teksture, beličaste boje sa sitnim piling česticama. Veoma je blag na koži, ali to ne isključuje efikasnost. Iako sam ljubitelj grubljih pilinga, ovaj Weledin proizvod mi je veoma prijao. Trošim već drugu tubu! Koža je nakon korišćenja mekana, blistava i spremna za masažu uljem iz Weleda Breza linije.
weleda piling od brezeweleda breza anticelulit piling za telo
Aktivni sastojci Weleda Breza pilinga za telo su ulje susama, karnauba vosak, ulje kajsije, breza i ruskus (Ruscus aculeatus, kod nas poznata kao ježovina, odnosno veprovina – lekovita biljka koja se koristi za izbacivanje viška tečnosti iz organizma).
weleda piling za telo breza.jpg
Količina: 150 ml
Cena: Varira u zavisnosti od toga gde kupujete. Kao što sam pomenula, ovaj Weledin kremasti piling je moguće kupiti odvojeno, van seta. Ovo je neki osnovni pregled cena:

Weleda ulje od breze protiv celulita (Weleda Birch Cellulite Oil)

Zvezda ovog seta ipak je ulje (Weleda Birken Cellulite-Öl), čiji će sastojci prirodnog i organskog porekla učiniti magiju na vašoj koži. Tamna, staklena bočica sadrži 100 ml ulja, čiji miris posebno volim, a jako me podseća na jednu posebnu vrstu gumenih bombona. 🙂
weleda ulje za telo breza.jpg
Ulje nije previše lepljivo, lako klizi i što mi je najdraže – veoma se brzo upija. Za razliku od recimo ricinusovog ulja, ili ulja vitamina E, koja važe za teške (odnosno, jako se sporo upijaju i na koži dugo ostaje masni trag),  Weleda ulje breze je odlično za ubrzani ritam života i nestrpljive osobe kao što sam ja. 🙂 Proizvođač navodi da je prvih mesec dana potrebno ulje nanositi dva puta dnevno, a nakon tog perioda rezultati se održavaju svakodnevnim mazanjem.
weleda breza ulje za teloweleda ulje od breze
Ja sam ga upotrebljavala sledeći preporuke, mada moram priznati da nisam imala previsoka očekivanja. Već nakon prvih nedelju dana primetila sam da je moja koža glatka, mekša i generalno čvršća nego inače. Naravno, bila sam ubeđena da mi se pričinjava, ali kako je vreme prolazilo, uverila sam se da je redovna upotreba ulja zaista dala rezultate.
Moram da napomenem da sam u periodu korišćenja zaista bila disciplinovana po pitanju ishrane, i svakodnevno sam upražnjavala fizičku aktivnost, i sigurna sam da rezultata ne bi bilo da je situacija bila drugačija. U prevodu, samo ulje (kao i bilo koji drugi anticelulit proizvod) – bez dobre ishrane i kretanja – nikada ne bi moglo tako da sredi kožu!
Weleda ulje od breze je veganski proizvod i pritom nosi  NATRUE  oznaku. Od sastojaka izdvajaju se ekstrakt lista breze (koja je poznata po svojim pročišćujućim svojstvima), ruskus, i ulje pšeničnih klica. Kao aktivni sastojci navode se i ulje kajsije i ulje jojobe, a pun sastav naveden je ispod:

Ingredients (INCI)Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Fragrance (Parfum)*,Betula Alba (Birch) Leaf Extract, Ruscus Aculeatus (Butcher’s Broom) Root Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract,Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*.
*iz prirodnih esencijalnih ulja

weleda breza anticelulit ulje za telo.jpg
Količina
: 100 ml
Cena: Zavisi od mesta kupovine. Ponavljam, moguće je kupiti ga odvojeno ali je definitivno najisplativije u okviru ovog seta. Ovako se generalno kreću cene Weleda ulja od breze:
Srbotrade apoteka 1614 dinara
Zelena apoteka 2016 dinara
Metropoliten 2100 dinara

Weleda masažer i neseser

Kako nigde nisam mogla da pronađem tačna uputstva za korišćenje masažera (odnosno, kada se konkretno isti koristi – sa pilingom ili uljem), ja sam nekako zaključila da se on upotrebljava pri nanošenju ulja. Masaža podstiče cirkulaciju i pojačava delovanje proizvoda, a meni je logično bilo da je akcenat na masaži upravo tokom mazanja ulja. To je očigledno bila velika greška, jer je bilo jako teško vući ovaj masažer po koži (ulje ga je previše usporavalo), pa je i par pipaka ispalo iz gume već nakon nekoliko dana. 🙂
weleda birken anticelulit masazer
Kako sam u međuvremenu naručila još jedan set, oštećeni masažer sam bacila a novi počela da upotrebljavam ispod tuša, kako bih bolje umasirala piling u kožu. Razliku sam odmah primetila, čitav proces postao je i lakši, a i lepši. Sam čin masiranja problematičnih regija bio je jako prijatan i odlično je pripremio kožu za nastavak procesa tj. mazanje ulja.
weleda anticelulit masazerweleda anticelulit masazer birken
Masažer je sačinjen od drveta i gume, poseduje ručku koja omogućava lako držanje u ruci tokom korišćenja. Kada završite, jednostavno ga okačite na nekom dostupnom mestu. Voda ne oštećuje masažer ni u najmanjoj meri.

Volim da gomilam nesesere i retko ću odbiti da udomim još neki. Ovaj Weleda neseser je intenzivne, zelene boje. Poseduje jednu veću i dve manje, odvojene pregrade. Iako je namenjen za držanje proizvoda iz ovog seta, ja sam ih smestila u tuš kabinu, a neseser mi čuva kozmetiku za negu stopala.

Weleda Breza set – rezime

Ovo je zaista set koji bih od srca preporučila svakome ko muku muči sa celulitom. Sadrži sve što možete poželeti – ulje koje se brzo upija i divno neguje kožu, mirišljavi piling koji će u kombinaciji sa masažerom dodatno pomoći u borbi sa celulitom, kao i neseser za čuvanje ovih dragocenosti. Ako u obzir uzmemo kvalitet proizvoda, prirodne i organske sastojke, dopadljivu ambalažu i očaravajuće mirise, mislim da je ovo odlična investicija koja će se vrlo brzo isplatiti.
weleda breza anticelulit set
Naravno, bez adekvatne ishrane i fizičke aktivnosti, rezultata neće ni biti. Ali u kombinaciji sa zdrav(ij)im načinom života, ovaj set će vas vrlo brzo dovesti do cilja – a to je lepa i zdrava koža.
Sadržaj seta: Weleda piling za telo od breze (150 ml), Weleda ulje protiv celulita od breze (100 ml), masažer, neseser
Cena: Ovaj set možete ga kupiti u bolje opremljenim apotekama.
Zelena apoteka 2499 dinara
Herbasana 2473 dinara

weleda birken anticelulit set masazerweleda ulje breze

Kako se vi borite protiv celulita? Da li koristite Weleda kozmetiku?

7 thoughts on “Odlična investicija: Weleda set protiv celulita – Breza (ulje, piling, masažer, neseser)

  1. Baš si me zainteresovala za ovaj set, pogotovo što ga isto kao i ti odavno pikiram, a sve kao ne verujem i onda odustanem… Najbolje do sada što sam imala i imam još uvek je Guam kozmetika, blato koje greje i krema koja hladi 🙂 barem meni ta kombinacija prija.
    Inače, u Srbotrade-u je ovaj set trenutno 1.954 din!

    Pozdrav. 🙂

    Sviđa mi se

    1. Mislim da nema greške sa ovim setom, posebno ako ti prija prirodna kozmetika. Ja sam Guamu nekoliko puta davala šansu, ali izgleda da nam nije suđeno! 🙂
      Eh, zanimljivo je da sam ove setove i naručivala u Srbotrade-u, ali ga nisu imali na stanju na sajtu kada sam pisala tekst. 😦 Definitivno je kod njih najisplativije. U svakom slučaju, hvala za info, i hvala ti na komentaru. 🙂

      Sviđa mi se

  2. Ne znam zašto ne dobijam obaveštenja o komentarima :/ Ali baš sam se malopre setila ovog teksta jer se i dalje premišljam oko proizvoda, pa reko da svratim opet i podsetim se korisnih informacija. Pozdrav 🙂

    Sviđa mi se

Postavi komentar