O autoru

Autorka ovog bloga je studentkinja Univerziteta u Beogradu. Svoju ljubav prema ženskim temama deli sa vama na ovom blogu. 🙂


 

BITNO:
Predlažem vam da se detaljno upoznate sa karakteristikama moje kože i kose kako biste znale da li će pojedini proizvodi o kojima pišem odgovarati i vama. Trudiću se u svakom postu da napomenem pomenute karakteristike ili da referišem na ovu stranicu, kako bih vam olakšala život. 🙂

 

Koža – lice: normalna/mešovita; zimi suva u regiji čela i obraza
Koža – telo: normalna
Napomene: Moja koža se sezonski menja, pa tako u hladnijim zimskim mesecima imam problema sa suvom kožom ruku i suvim delovima lica. Lice mi je generalno čisto, desi se povremeno neki incident usled hormonskih oscilacija (najčešće na bradi, oko nosa, i na čelu). Nemam pegice, flekice ni vidljivije bore. Kako na mom licu nema većih nepravilnosti, niti se preterano masti, reklo bi se da nema potrebe za korišćenjem agresivnih sredstava za piling i preparata namenjenih masnokošcima; međutim, primetila sam da pojedini proizvodi koji su kreirani specijalno za takve osobe, meni jako prijaju, pa ću stoga uvek naglasiti i ponoviti ovo kada budem pisala o njima.

Kosa: dužine do ramena, tanka, prirodna: tamno smeđa, farbana: hladna svetlo smeđa
Dok se nisam farbala, kosa mi je bila kao u ovce (reči moje sestre). 🙂 Od kako sam počela da je bojim, sa strahom od mogućih oštećenja počelo je moje manijakalno prikupljanje svih mogućih šampona, maski, ampula, ulja i ostalih preparata za negu kose. Zahvaljujući tome uspela sam da izbegnem moguće negativne posledice farbanja, pa je sada moja kosa zdrava iako je bojena.


 

Nemam običaj da se zadržavam na upotrebi određenih proizvoda, već volim da eksperimentišem. Postoje, svakako, neki favoriti koji su me osvojili i kojima se redovno vraćam, međutim iako imam ustaljene rutine nege, menjam preparate koje koristim. To, naravno, ne znači da u jednom danu ja na kožu nanesem ogroman broj najrazličitijih formula, nego da ih prilagođavam trenutnim potrebama svoje kože (koja se, kao što je iznad napomenuto, menja u zavisnosti od sezone).