Prolećni favoriti 2018. (Aussie, Clinique, Afrodita, Dove, Organic Shop, Balea…)

Hajde da se uhvatimo svi za ruke, i ponavljamo:

„Nema veze što je kraj avgusta. Za tekst o prolećnim favoritima nikad ne može biti kasno“

Šta da vam kažem…? Obaveze su me sprečile da budem u stanu u istom trenutku kada je svetlost dovoljno dobra za pravljenje fotografija… Da, obaveze su krivac što ovaj tekst čitate nekoliko meseci kasnije nego što je prvobitno napisan. 👼
Ali, nećemo da ih osuđujemo jer ne želimo negativne emocije, pa hajmo onda zajedno da uronimo u moje utiske o nekim preparatima koji su mi obeležili ovo proleće. 😉

Organic shop :: Organic orange & sugar body scrub

Ljubitelj sam pilinga za telo koji imaju nešto grublju strukturu. Imam osećaj da im je efekat jači, odnosno da bolje uklanjaju izumrle ćelije sa površine kože. A kako mi je miris kozmetičkog preparata jedan od glavnih kriterijuma pri odabiru, nije ni čudo što mi se Organic Shop piling dopao nakon prve upotrebe.
U pitanju je piling za telo „Sicilijanska pomorandža“ sa uljem organske pomorandže i šećerom dobijenim iz šećerne trske. Miris? Prava divota – kao da su ispred vas sveže, sočne pomorandže. Ovaj preparat mi se jako dopao, jer je dovoljno grub da odradi svoj posao, ali ne toliko da može iritirati ili oštetiti kožu. Pritom, tako fino zagladi kožu da poželite da se ispilungujete 5 puta u toku jednog tuširanja. 🙂
sicilian orange body scrub organic shop .jpg
One koji brinu o sastavu kozmetičkih proizvoda oduševiče činjenica da Organic orange & sugar body scrub ne sadrži parabene, silikone, sulfate (SLS, SLES)… Zapravo, 99.54% sastojaka je prirodnog porekla, a nosilac je i Cosmos Natural sertifikata.
sicilian orange body scrub organic shop.jpg
Jedina stvar koja mi se baš i ne dopada jeste pakovanje. Poklopac ne prianja dovoljno dobro jer je napravljen od vrlo tanke plastike. Takođe, nepraktično je što je sastav ispisan na nalepnici na dnu pakovanja, dok je rok trajanja utisnut sitnim, slabo vidljivim slovima.

Cena: između 350 i 400 dinara, 250 ml

Dove :: DermaSpa Uplifted+ ulje za telo

Kada pomislim na ulje za telo, prvo što mi pada na um je osećaj lepljivosti i dugo vreme koje je potrebno da prođe pre nego što mogu da nastavim normalno sa životom nakon nanošenja ulja. Na svu sreću, u poslednje vreme na tržištu se pojavio veliki broj ulja za negu kože tela koji, osim što hrane i zaglađuju kožu, brzo mogu da se osuše.


Jedan takav preparat koji mi je okupirao pažnju ovog proleća je Dove DermaSpa Uplifted+ ulje za telo. Dolazi u uzanoj bočici, koja nema pumpicu već najklasičniji otvor.
Imam osećaj da je ovo Dove ulje nekako ređe od klasičnih ulja (ulje vitamina E ili bilo koje baby ulje), po teksturi je slično Weledinom anticelulit ulju i Bio-Oil ulju. Veoma brzo se upija, ima nešto jači miris i ostavlja kožu neverovatno glatkom i mekom na dodir.
Pregled sastojaka dostupan je na zvaničnom Dove sajtu.

Cena: čini mi se da je plaćen oko 800 dinara, 150 ml

Herbateria :: Prirodni deo-stik Vanila

Činjenica da sam Herbateria prirodni deo-stik svrstala i u prošlogodišnje prolećne favorite treba dovoljno da kaže o tome šta mislim o ovom preparatu. 🙂
herbateria prirodni deo stik vanila.jpg
Iako mi miris deo-stika nije bio privlačan u početku, baš mi se dopao kada sam počela da ga koristim – čini mi se da na telu dobija drugačiju dimenziju. Zadovoljna sam zaštitom koju pruža, cenom, ali i dobrim sastojcima. Da se ne bih ponavljala, moje utiske možete pogledati ovde, a sastav i detaljne informacije pronađite na Herbateria sajtu.

Cena: 300 dinara. 30 ml

Afrodita :: Clean Phase pena za čišćenje lica

Uh, ovaj proizvod mi je obeležio proleće! Koristila sam ga bukvalno svakodnevno, a naterao me je da nabavim i tonik iz iste linije, kao i još par Afroditinih proizvoda. Radi se o Clean Phase peni za čišćenje lica u prepoznatljivom pakovanju sa metalik detaljima. Namenjena je normalnoj ka masnoj koži. Prvi put sam je probala kod Dijane, kod koje radim svilene trepavice (a ako ste pažljivo čitale ovaj tekst, znaćete i zašto sam morala da skidam šminku u salonu), i odmah je me je privukao miris, pa sam nakon tretmana odmah otišla da kupim ovu penu za sebe.
afrodita clean phase pena za ciscenje lica
Baš mi se dopadaju rezultati korišćenja.  Pena se sa lakoćom utrljava u kožu i ispira, a lice postaje glatko, jedro. Nije mi izazvala crvenilo niti bilo šta slično (što mi se sa drugim penama dešavalo), a preferiram da je koristim ujutru kao blago sredstvo za umivanje.
afrodita clean phase pena za ciscenje lica .jpg
Dve drugarice su poslušale moju preporuku i nabavile ovu penu – obe su prezadovoljne, iako imaju potpuno drugačije tipove kože. Prva ima kombinovanu (normalna ka suvoj, sa T zonom koja se masti), dok druga ima klasičnu, masnu kožu. Proizvođač navodi da Afrodita Clean Phase pena ne sadrži parabene, parafine, ni silikone i označena je kao pH friendly proizvod.

Cena: 570 dinara, 150 ml

Alverde :: Hydro pflege-essenz

Ovu bočicu sam ugrabila sa police u jednoj od mnogobrojnih stigla-je-plata-daj-da-kupimo-sve-pred-sobom sesija, ne analizirajući je previše i ne razmišljajući o tome što na polici u kupatilu već imam mali milion seruma i vodica za hidriranje kože. Od viška glava ne boli (tešim se).
alverde hydro pflege-essenz.jpg
Radi se o preparatu koji služi za dodatnu hidrataciju – služi kao neka vrsta vrlo lagane pripreme lica za kremu. Može se koristiti i kao podloga za šminku. Dopada mi se to što je vrlo mala količina ove esencije dovoljna da obezbedi vlažnost celom licu. Ovaj proizvod je blag, providan, vrlo lako se razmazuje i ostavlja specifičan, lepljiv osećaj na koži, što znači da će svaki sledeći preparat koji potom nanesete, lepo da nalegne na pripremljenu kožu. Zamerka? Bočica nema pumpicu, već se esencija sipa iz običnog otvora.
Alverde Hydro Pflege-Essenz ne sadrži sintetičke mirise, boje i konzervanse, kao ni sastojke na bazi mineralnih ulja. Pogodan je za vegane i vegeterijance. Od bitnijih sastojaka izdvajaju se glicerin, ekstrakt aloe vere, Sodium Hyaluronate ali i alkohol i parfemi (dobijen iz organskih izvora odnosno iz prirodnih esencijalnih ulja).

Cena: između 350-400 dinara, 75 ml

Alverde :: Bio-Wildrose tonik za lice

Alverde tonik sam kupila iz nužde – bila sam na kraćem putovanju a nisam sa sobom ponela tonik za lice. Sva sreća pa većih DM drogerija ima u skoro svim gradovima. 😀
Privuklo me je to što dolazi iz Alverde linije pa mogu da računam da sam kupila nešto što spada u prirodnu kozmetiku, zatim činjenica da sam već koristila ulje ruže za negu lica iz ove linije, koje mi je prijalo, ali i veoma pristupačna cena.
alverde bio wildrose tonik za lice.jpg
Ispostavilo se da donela dobru odluku, jer sam kupovinu ovog tonika ponovila još tri puta. 😀 Tonik je namenjen suvoj i osetljivoj koži. Ne sadrži sintetičke mirise, boje, konzervanse, niti sastojke na bazi mineralnih ulja. Jako mi se dopao, jer kožu osvežava i hidrira u velikoj meri, pa bukvalno nemam nijednu zamerku. Svakako vam preporučujem da mu date šansu ako ste u potrazi za novim, negujućim (a jeftinim) tonikom.

Cena: oko 250 dinara, 200 ml

Aussie :: 3 Minute Miracle Reconstructor

Aussie preparate smo svi željno iščekivali na našem tržištu, pa kad su se pojavili na policama drogerija pohitala sam da nabavim neke od najpopularnijih – među njima je i tretman za kosu sa nazivom 3 Minute Miracle Reconstructor.
aussie 3 minute miracle tretman za kosu
Dolazi u bočici neobičnog oblika, čiji je otvor na dnu. Dakle nema nikakvog poklopca ni pumpice, već jedna rupica prekrivena membranom. Kada poželite da koristite tretman, dovoljno je da pritisnete bocu kao da je cedite :), a proizvod će proći kroz otvor na dnu. Neobičan koncept, ali je svakako jako praktično kada ste pod tušem, jer ne morate da gubite vreme na otvaranje, odvrtanje, zatvaranje, i slične radnje.
3 Minute Miracle tretman je bledo roze boje, srednje gustine, podseća na gušće balzame ali ima homogenu strukturu. Miriše baš zanimljivo, na žvake ili nešto slatko.
aussie 3 minute miracle tretman za kosu  .jpg
Ovaj proizvod namenjen je oštećenoj kosi, a proizvođač navodi da ekstrakt australijske balm nane zaglađuje grube kutikule, olakšava kontrolu dlake i daje joj sjaj. Nanosi se na opranu kosu, a ispira se nakon 1-3 minuta držanja. Baš ovo je jedan od primarnih razloga što sam ovaj Aussie tretman odlučila svrstati među favorite – uopšte ne oduzima previše vremena, pa nemate baš izgovore da ga ne korisite redovno. 😀 Pritom, divno omekšava kosu, koja se kasnije veoma lako raščešljava. Mislim da mi ovaj proizvod, u kombinaciji sa drugim preparatima koje koristim, pomaže da sprečavam uništavanje krajeva kose. A to je teško postići ako se farbate delom u plavo + tretirate kosu toplotom.

Cena: plaćen 700 dinara (snižena cena), 250 ml

Clinique :: Super City Block

Kupljen u Grčkoj, selio se na tri različite lokacije po Beogradu, a tek ovog leta je doživeo da uđe u redovnu upotrebu. Ovo je preparat koji služi kao svakodnevna zaštita od Sunčevog zračenja, pa tako ima visok zaštitni faktor (SPF 40). U pitanju je zapravo neka vrsta tonirane kreme koja ujednačava ten, daje zdrav sjaj licu, služi kao odlična podloga za puder. A još štiti od Sunca, pa gde ćeš više? 😀clinique super city block krema za lice
Clinique Super City block je vrlo lagan kada se nanese, kao da ste naneli samo kremu, a pogodan je za sve uzraste i tipove kože – čak i osetljivu. Pored svega navedenog, ova kremica pomaže i u rešavanju nepravilnosti i štiti od štetnih uticaja okoline (otud i naziv City Block).clinique super city blockNa raznim stranim sajtovima i blogovima ovaj kozmetički preparat ima najviše ocene i mnogo pozitivnih komentara. Jedina stvar koja može biti problem – nema ga na našem tržištu (bar ja nisam uspela da ga nađem u ponudi), pa se može naručiti ili kupiti samo u inostranim prodavnicama.

Cena: nepoznata (u stranim prodavnicama se javljaju cifre od oko 25$), 40 ml

spring favorites journaldebeaute.jpg

Ovim proizvodom završavam današnji post, a obećavam da ću sa objavljivanjem teksta o letnjim favoritima biti (malo) ažurnija! 😉

 

 

 

1 thoughts on “Prolećni favoriti 2018. (Aussie, Clinique, Afrodita, Dove, Organic Shop, Balea…)

Postavi komentar